Variation och ritualer

Jag funderade häromdagen på vad jag gillar allra mest med mitt jobb. Varför tycker jag att det är så roligt? Och svaret kom ganska omgående: det är variationen och möjligheten att göra så många olika saker parallellt!

Vissa veckor är intensiva och jag reser runt landet och håller utbildningar och workshops. Jag gillar verkligen att träffa nya människor och ha spännande diskussioner med dem. Och sedan är det fantastiskt skönt att komma hem och ha några lugna dagar på kontoret, fixa med bokföring, blogga, skriva bok och träffa kollegorna på Kreativator. Ta korta dagar, äta lunch med goda vänner och leva egenföretagarens lyxliv. Några dagar i det tempot, sedan blir jag rastlös och då passar det fint med några möten, lite projektplanering och utbyte av nya idéer.

Så för mig är det definitivt variationen och omväxlingen som är den stora motivatorn i mitt jobb.

Det finns bara en sak som jag väldigt ogärna ruckar på, oavsett var jag är och vilket uppdrag jag håller på med. En näst intill helig ritual som är viktig, inte minst mentalt för att ge mig en bra och produktiv dag. Det är förmiddagskaffet, sådär vid halv-tiotiden. Hemma i köket, på kontoret med kollegorna, på tåget, på en kursgård… Så länge det är gott kaffe, inte från någon automat med ”vitt” istället för mjölk. Så länge jag kan upprätthålla den ritualen så blir det en bra dag.

Vad motiveras du av? Variation som jag eller föredrar du en tydlig struktur och återkommande arbetsuppgifter varje dag? Eller räcker det med gott kaffe för att göra din dag?

Nu är klockan strax halv tio… :-)

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
3 Kommentarer
 1. Andreas Brömster
  Andreas Brömster says:

  Jag motiveras av att varje dag göra något som gör dagen bättre för någon annan. Att få hjälpa en person med svårigheter på jobbet att se att det finns sätt att vända en negativ trend.

 2. Cecilia Sahlström
  Cecilia Sahlström says:

  Åh, himla bra att fundera på! Jag är inte ritualiserad förutom på fredagar. Fredagskvällar är bäst! En bra vecka med ett gott fredagsslut är det bästa som finns. Det ruckar jag ogärna på. Och så mina cykelturer, där jag rensar hjärnan från skräp, frustration och oro.
  När det gäller det egna företagandet motiveras jag av att kunna styra över mitt eget liv och alla spännande möten med nya människor. Samtidigt är det oerhört stimulerande att göra något viktigt för andra, att skapa nya möjligheter och öppna för nya tankar.
  Just nu är jag ju inne i studiecoachsvängen, och där handlar det om att stötta och coacha unga människor till bättre självkänsla och självförtroende. Det är verkligen både roligt och väldigt engagerande. :)

Kommentering är stängd.