Dags att dra ner på tempot!

Så är det snart dags för lite ledighet och sköna dagar med släkt och vänner. Men ofta är vi så uppe i varv efter en hektisk höst att det är svårt att kunna njuta av ledigheten. Här kommer en favorit i repris, för att varva ner redan innan.

Skriv ner alla arbetsuppgifter som surrar i ditt huvud. På så sätt släpper din inre stress och du kan fokusera på vad som behöver göras. Prioritera uppgifterna genom att dela upp dem i vad som är viktigt och vad som är brådskandeStryk uppgifterna på listan när de är färdiga. Hjälper dig att känna att du kommer framåt och uppmuntrar dig att jobba vidare på samma sätt. Fyll på med nya uppgifter varefter de dyker upp. Glöm inte att prioritera dem. Försök att boka in så lite som möjligt sista veckan. Använd den till att rensa uppslutföra de sista uppgifterna och att dra ner på tempot.
Alla uppgifterna MÅSTE inte göras innan helgerna de som hamnat i kategorin inte viktig/brådskande och inte viktigt/inte brådskande kan flyttas över till ”Efter jul” listan.

Dyker det upp jobbfunderingar även under helgernaSkriv ner dem och för över dem till ”Efter jul”- listan när du är tillbaka på jobbet.

Vill du göra listskrivandet lite roligare? Använd iPhoneappen Clear från Realmac Software eller Androidappen koalcat’s Clear.

Ha ett riktigt skönt slut på 2012!

God Jul & Gott Nytt År

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)
1 svara
  1. Lisa Moraeus
    Lisa Moraeus says:

    Bra inlägg! Skulle vilja lägga till en sak: Ta chansen att rensa saker från att-göra-listan som du faktiskt inte vill göra, eller sådant som inte blivit gjort och som du inte ärligt talat tror kommer att bli gjort heller.

    Ta bara med dig sådant in i det nya året som faktiskt tar dig framåt. Släpp taget om måsten och borden som hamnat på din att-göra-lista.

Kommentering är stängd.