Gilla din ekonomi! Gör du det?

Vad har du för inställning till din ekonomi?

Tycker du att du har god kunskap om hur du kan ta hand om din egen ekonomi på bästa sätt? Spontant skulle jag själv vilja svara ja på den frågan. Jag tycker att jag har bra koll på min ekonomi och hur jag hanterar mina pengar. Men vid några följdfrågor börjar jag vackla… Vet jag egentligen hur jag kan spara med hjälp av fonder och aktier? Hur jag kan planera min pension på bästa sätt?

Jag är medveten om att min generation inte har det så väl förspänt med de förändringar som gjorts i pensionssystemet, och att jag som egenföretagare har ett väldigt stort ansvar för att få en dräglig pension. Men om jag gör vad jag kan/borde för att säkra min framtida pensionsinkomst vet jag inte. Är mitt sparande tillräckligt? Det hade varit rätt skönt att göra klart en gång för alla…

Gilla din ekonomiGilla din ekonomi!

Just eftersom det här är frågor som dyker upp lite då och då i medvetandet (inte minst när olika säljare hör av sig för att berätta om alla sina erbjudanden) vill jag gärna tipsa vidare om något jag hörde om idag. Ett projekt – Gilla din ekonomi – som drivs i samverkan mellan Finansinspektionen, Pensionsmyndigheten och Folkuniversitetet i folkbildande syfte. Målet är att utbilda 2,5 miljoner människor i Sverige kring privatekonomi såsom fonder och pensioner. Projektet håller seminarier runt om i hela landet för både privatpersoner och arbetsplatser. Du kan hitta öppna föreläsningar för att öka ditt ”finansiella självförtroende” (kostar 195 kr) via Folkuniversitetets hemsida: Trygga din ekonomiska framtid. Det går också bra för arbetsgivare eller andra organisationer att boka ett seminarium för t ex sina anställda. Nätverk Arbetslivet har ju samarbete med Folkuniversitetet, så det är mycket möjligt att vi kommer att bjuda in till ett sådant seminarium under våren 2013. Håll ögonen öppna!

Du kan läsa mer om projektet Gilla din ekonomi på hemsidan www.gilladinekonomi.se.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)