Dags för en liten omorganisation

När vi startade vårt företag i januari 2011 valde vi (efter en hel del sökande efter rätt ord) att kalla företaget Room for us. Namnet har kommit att få allt djupare mening. Det finns ett rum som är till för oss, där vi kan skapa precis vad vi vill. Med varandras stöd kan vi pröva nya saker, tillsammans och var för sig. Vårt företag är ett växthus där våra idéer får gro och växa.

Nu fyller vi ett år och är ganska kaxiga. Det första året har vi byggt tillsammans, varit nära varandra och skapat nästan allting gemensamt. Det har gett oss styrka och kraft.

Det blir allt tydligare vilken väg vi vill gå tillsammans, vilka projekt som trivs i vårt gemensamma växthus. Nu vågar vi oss också på att göra olika saker, att följa våra individuella drömmar.

Anna vill fortsätta att utveckla sitt coachprogram under 2012, för de som vi ta reda på vad de verkligen vill. Hon tänker bli ännu bättre på att hjälpa klienter som längtar efter ett mer meningsfullt och inspirerande arbetsliv. De som vet att de vill något annat, men som inte är säkra på vad.

Lisa fortsätter att utveckla ledarskapsutbildningar, grupputveckling och coaching för organisationer, såväl idéburna som inom näringslivet. Dessutom skriver hon en bok om ledarskap i ideell sektor som kommer ut under det här året.

Vi fortsätter att vattna våra plantor i växthuset och ta gemensamt ansvar för att de växer och bär frukt. Samtidigt delar vi upp arbetet mer, så att vi får större räckvidd tillsammans. Man kan ju säga att vi blir avdelningschefer inom vårt företag. Det blir en fin titel till visitkortet!

Det blir för det mesta Lisa som skriver blogginläggen här framöver. Anna dyker säkert också upp då och då. Snart har vi olika profiler här på bloggen, så att ni kan följa oss individuellt och inte bara som par.

Ni som också driver mikroföretag – hur vill ni att 2012 ska vara annorlunda för er? Oavsett om man driver företaget ensam eller tillsammans med andra så kan det ju vara bra att fundera på ansvarsfördelning och gränsdragningar. Hur tänker du?

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)