Engagemang och transparens!

För två veckor sedan skrev jag om ”Lyckade människan?” och hur vi alla någon gång har varit i en situation där vi inte är in den så kallade lyckade mallen och där jag och världen inte är de bästa vänner. Jag berättade om vilka tre saker jag har lärt mig när jag befinner mig i en sådan situation; att be om hjälp, att bara jämföra med mig själv och att göra mig synlig för omvärlden för annars är det svårt att få hjälp på vägen mot det mål jag vill uppnå. Men att genom mitt nätverk kan jag få hjälp och det alltid finns någon som vill hjälpa mig; för jag hjälper andra.

Förra veckan skrev en person ett inlägg på sin blogg om hur han insett att han stått i ett vägskäl och nu valt den vägen som bäst passade honom. I och med det beslutet gick han ut i arbetslöshet och en oviss framtid. Ni ska veta hur bra jag tyckte att det inlägget var. För den transparensen han visade. När de allra flesta vill gömma sig väljer han att vara öppen och att visa att ja alla är vi inte med i hetsen. Nu är det tid för mig att lyssna på vad jag vill och vad som är bra för mig. Jag har följt hans andra blogginlägg under en längre tid och alltid gillade hans engagemang och passion för det han gör i sitt arbete. Hur han tydlig berättat om vad han anser om branschen han verkar i och hur du som medarbetare kan göra för att nå fram med ditt engagemang.

Det inlägget han gjorde där han berättar att nu vet han inte vad som väntar fick ett enormt genomslag och han fick alla vi som läst hans andra inlägg att på twitter skriva att vi hejade på honom och undrade om vi kunde göra något för honom. Varför gjorde vi det? Några av oss inklusive jag själv har aldrig träffade honom, så vad fick oss att skicka våra hejarop? Jo, han hade gjort sig synlig med sitt engagemang och kompetens och visat hur han tänker kring saker och ting i sitt arbete. Nu när han hamnat i vad många anser vara en skam och skuldplats så visade han än en gång sitt engagemang och det är det vi andra gillar. Engagemang och att visa både sina toppar och dalar i karriären. För detta krävs det mod! Vi som läser bloggen har under en längre tid följt toppen, nu är vi i dalen och jag ser fram emot hans resa mot toppen igen. För jag är övertygande om att det blir en spännande resa. Tack Stefan för att du låter oss andra dela din resa!

För dig som vill läsa Stefan Lidéns inlägg så finns det här.

Så vad kan vi andra lära oss? Att visa våra styrkor och när vi är i en svagare position så visar vi oss även då. För en människas utveckling är inte en statiska postion som inte går att förändra. Det gäller att följa sitt engagemang och driv och att våga be om hjälp. Ingen människa är en öde ö, kraften finns i oss och i vårt nätverk.

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)