Hoffice – Home office

Det senaste året har det pratats en hel del om Hoffice i olika medier. Hoffice, dvs Home Office eller hemmakontor på svenska, är ett sätt att arbeta tillsammans med andra i hemmamiljö, utan kostnader. Du som har plats i ditt kök eller vardagsrum bjuder in andra som behöver utrymme att sitta där och arbeta, och som motprestation får du någon att luncha med och någon att bolla idéer med. Dessutom kan ni hjälpas åt att upprätta arbetsdisciplinen, vilket ju annars kan vara svårt när man arbetar ensam.

Det har påbörjats forskning om hur den här typen av arbetsmiljöer påverkar oss, både effektivitetsmässigt och psykologiskt, och det ska bli intressant att se resultaten så småningom.

Jag tycker att det här verkar vara ett utmärkt sätt att vara ensam tillsammans, framförallt om du är egenföretagare, student eller gillar att ha en flexibel arbetsplats, men inte ha möjlighet att vara i ett företagskollektiv.

Läs mer om Hoffice här och här, och kommentera gärna. Skulle du gilla att jobba så här? Varför eller varför inte?

Camilla Ländin

Camilla Ländin driver sitt eget företag Prima Utveckling som erbjuder utveckling av grupper, team och ledare. Tror på att kommunikation kan lösa många problem, både i arbetslivet och i relationer. Författare till boken Härskartekniker - identifiera, hantera och bemöta.
Följ Camilla på Twitter: CamillaLandin.

Latest posts by Camilla Ländin (see all)