Hur ser det ut för ditt företag 2012?

Det är bara någon vecka kvar till julafton och det är snart ett nytt år. 2012. Sug på det. Nya förväntningar, nya förhoppningar, nya budgetar och nya affärsmål.
Jag ger dig en utmaning inför nästa år och vill gärna att du svarar på frågan:
Hur definierar du vilka kompetenser, nyckelpositioner och utvecklingsinsatser du behöver planera för att göra 2012 till det mest framgångsrikaste året hittills?
Endast genom att skapa en framgångsrik HR-strategi där du stakar ut kompetensmodeller som ligger i paritet med era affärsmål kommer du att veta vilka roller som ert företag behöver, analysera vilken kompetens som finns hos er. Du kommer att sammanställa de bästa kravprofilerna. Du kommer att rekrytera kompetenser som inte bara fyller en yrkesroll utan ligger i linje med ert behov och ert förväntade affärsmål. Du kommer att erbjuda personlig utveckling för befintliga medarbetare och skapar förutsättningar för att de ska nå sina mål. Och du kommer att leda processerna och leverera resultat.
Tänk framåt. Genom att definiera
* vilket ledarskap ni bör ha
* vilka kompetenser ni behöver
så lägger du grunden för er strategiska kompetensstrategi för att utveckla verksamheten.
För det är så det är. Talent Management handlar inte om någon ”talangjakt” utan om att integrera talent management aktiviteterna så att de gör finansiell nytta inom organisationen.
Mät. Sätt kronor och ören på de aktiviteter som du vill satsa på. Då får du större gehör från ledning och chefer för vad du vill göra! Gör ett försök eller ring mig så diskuterar vi vilka möjligheter som finns.
Önskar er alla en god jul och ett gott nytt år 2012!

 

Jeanette Gardner

 

 

Jeanette Gardner
Senaste inläggen av Jeanette Gardner (se alla)