Klok som en bok!

Såhär i slutet av oktober när löven för länge sedan lämnat träden (i alla fall här uppe i norr), det är mörkt, kallt och asfalten är svart som natten känner i alla fall jag att det är dags att fylla på förrådet med lite ny energi. Därför tänkte jag att det kan passa bra med lite blandad kompott av boktips. Här kommer några av mina favoriter:

www.marknadsforing.se hittar du lättillgängliga böcker om marknadsföring för alla typer av företag. Jag kan särskilt tipsa om boken ”Gerillaföretagaren” som riktar sig till dig som vill marknadsföra ditt företag med kreativitet istället för dyra pengar. Andra exempel på titlar är exempelvis ”444 smarta sätt för dig som säljer tjänster” och ”345 smarta tips att hitta nya kunder” Lättsmält och lättillgängligt!

I coffe-table-boken Mind Your Own Business bidrar framgångsrika entreprenörer med tips inom skilda områden. I boken medverkar bland många andra Sven Hagströmer från ”Draknästet”, Therese Albrechtsson (årets unga entreprenör i europa), friidrottstränaren Ulf Karlsson och Laila Bagge.

Tio Tankar om Tid av  skånebekanta Bodil Jönsson får väl nästan räknas som en klassiker numer? ”Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klocktiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som du längtar efter har ingenting med klockan att göra. Det är din personliga, din upplevda tid som du vill ha lång. Det är den som du vill få gott om. ” Läsvärt och tänkvärt om och om igen och dessutom högst aktuellt.

Vi åt aldrig lunch av Lilian Ryd handlar om kulturmönster i norr och söder, bland hög och låg. Hon skriver på ett levande sätt om små missförstånd och stora kulturskillnader i vårt Sverige. Boken täcker vardagsfenomen som ”städning och lunchätning” till religion, pengar och jämlikhet.

Slutligen vill jag tipsa om tre aktuella böcker som jag ännu inte hunnit kika i:

En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar av Elisabeth Höglund, Uppfostrad av män av Christina Jutterström och Livet, makten och konsten att vara sig själv av Ebba Lindsö. Alla tre står de högt upp på min ”att läsa” lista.

Välkommen säger jag till regn, rusk och boksäsong!

Linnea Gideonsson
Senaste inläggen av Linnea Gideonsson (se alla)
2 Kommentarer
  1. Maria Kullberg
    Maria Kullberg says:

    Vilka inspirerande tips! Tack!

    Gerillaföretagaren har jag inte läst men hört talas om mycket. Kanske skulle göra slag i saken och läsa den! Mind Your Own Business har jag också varit nyfiken på. Och Tio tankar om tid har jag läst men börjat tänka på på sistone, så den åker fram ur bokhyllan snart igen. De andra känner jag inte till riktigt, mer än att jag hört talas om någon av dem.

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Maria Kullberg, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Klok som en bok! http://gottarbetsliv.se/2010/10/21/klok-som-en-bok/ […]

Kommentering är stängd.