Fira framgång!

En viktig sak att göra i alla verksamheter är att sätta upp mål. Mål för vad man vill uppnå, när man vill vara klar, och mål för vad varje medarbetare ska bidra med. Viktigt är också att sätta upp delmål i arbetet, för att efter hand kunna bocka av på listan, göra avstämningar och fortsätta.

Det här är de flesta företag och företagare rätt bra på, det är verksamhetsplaner, affärsplaner, marknadsplaner, budget, delårsbokslut och det ena med det femte. Detta upptar stor del av vår tid och är viktigt för att veta hur verksamheten utvecklas.

Men för att skapa ett gott arbetsliv finns det en del i det här som jag tycker är ännu viktigare. Och det är att fira framgång! Varje gång du eller ditt team uppnår ett delmål, håller budget eller får ett nytt viktigt uppdrag så fira era framgångar! Klappa er själva på axeln, ge varandra (och/eller dig själv) beröm och visa att du är stolt och glad över vad du har uppnått. Utan dig hade det ju inte varit samma framgång, eller hur? På arbetsplatsen har chefen eller ledaren ett särskilt ansvar för det här, det är ett sätt att visa att medarbetarnas slit har lönat sig. Bjuda på fika, köpa en tårta, unna dig en kopp extra gott kaffe, hitta något som gör dig själv och människor runt omkring dig glada.

Jag har en bekant som alltid har en flaska bubbel i kylskåpet. Och jag säger: öppna den! Hitta ett tillfälle att fira och att unna dig att vara nöjd och stolt. En oöppnad flaska champagne gör ju ingen människa glad, det är när den öppnas och delas som den kommer till glädje.

Om du tänker på att fira dina framgångar blir vägen till dem mer värda slitet, och det är ett bra sätt att visa att du ser och uppskattar de insatser som lett fram dit. Och när ni har firat är det bara att sätta igång och jobba mot nästa delmål, och nästa möjlighet att fira och vara nöjd och stolt.  Så in med flaskan i kylen och sätt igång. Glad måndag!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Camilla Ländin, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: Fira framgång! http://gottarbetsliv.se/2010/10/25/fira-framgang/ […]

Kommentering är stängd.