Lyss & lästips: Om att mäta

För en del är sommaren den period då man är utanför nyhetsflödet. För mig är det den tid då jag faktiskt har tid att lyssna på radio och läsa böcker som går utöver det nödvandiga för arbetet. Eftersom jag precis har upptäckt Sveriges Radio play har jag lyckats lyssna på en mängd intressanta program i sommar., bland annat en serie om människans mått. De två sista delarna handlar om arbetslivet. Lyssvärt!

Människans mått, del 3 >>

Människans mått, del 4 >>

 

Jag har beställt två böcker som nämns i programmen. De har inte kommit än så jag kan inte säga något om dem, men baserat på vad Lena Lindgren och Lotta VictorTillberg tidigare varit inblandade i vågar jag även rekommendera dem.Kvalitetsjakten

De böcker som nämns är:Nya utvärderingsmonstret : Om kvalitetsmätning i den offentliga sektorn

Kvalitetsjakten av Lotta Victor Tillberg

Utvärderingsmonstret av Lena Lindgren

 

Är det någon som läst så kommentera gärna nedan :).

 

Följ mig på:

Lisbeth Rydén

Organisationskonsult / doktorand at EllErr Konsult
Jag driver ett eget företag, EllErr Konsult, där jag föreläser, utbildar och gör utredningar med inriktning på organisatorisk / psykosocial arbetsmiljö. Under 2010-2015 drev jag ett forskningsprojekt om organisatorisk arbetsmiljö vid Centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering (CTA) vid Malmö högskola. Jag är på halvtid doktorand på Centrum för bank och finans (CEFIN) vid KTH, finansierad av Finansförbundet. Du kan läsa mer om mig och vad jag gör på: ellerr.se.
Följ mig på: