Ring, Ring – bara du slår en signal!

 

Duka upp kaffekoppen. Slå dig ned på trappan och njut av vårsolen. Åk på en spahelg.

Själva har jag njutit av en fantastisk vecka med familjen i fjällen. En vecka som inleddes med att jag och min kära hustru pressade in en timme framför datorn för att göra lite bokningar till kommande sommarsemester.

 

Det gäller verkligen att planera på framkant. Se bara till att ha en plan och gör dina bokningar i tid så att du hinner sköta arbetet också. Tänk också på att inte glöm bort att ansöka om semester hos arbetsgivaren.

 

Nåja, det löser sig nog. Skall bara fixa några saker till på arbetet så kan jag nog hinna med lite annat också. Vad gör jag om barnen blir sjuka? Ja, givetvis så Vabbar jag. Eller rättare sagt så Vobbar jag. Det är ju ok om din arbetsgivare godkänner det och att du inte tar ut någon ersättning ifrån försäkringskassan. Men vad gör det om jag bara ”fusk-arbetar” lite på försäkringskassans räkning?

 

Allt är ju möjligt, då de flesta idag är ständigt uppkopplat mot mail-server, är anträffbar dygnet runt, över hela världen. Klarar du av, att inte kolla i telefonen eller datorn när det plingar till. Tänk om det har kommit ett viktigt meddelande? Kanske man bara skulle?

 

Nu tror jag inte på stenåldersteknikens storheter, utan vill till fullo nyttja de tekniska faciliteter som vi har idag. Men klarar du av att stänga av dem? Klarar du av att inte tänka på arbetet en hel vecka? Klarar du av att inte tänka på arbetet ens en dag?

 

Om man inte kan koppla av mellan arbete, familj och fritid, hur hittar man då nya krafter? Frågan är om man presterar på topp när man inte kan återhämta på ett effektivt sätt.  Att vila sig i form gäller inte bara idrottsmänniskor, utan är en förutsättning för att kunna bygga upp.

 

Så därför önskar jag er alla en trevlig helg och ägnar fredagskvällen och lördagen åt fotbollsföreningen.

Patrik Ekstrand
Senaste inläggen av Patrik Ekstrand (se alla)