Rum att skapa – och tid att vila

Jag har egentligen semester. Vanligtvis burkar jag vara bra på det. För många egenföretagare är det svårt att verkligen koppla av, att tillåta sig att vara ledig när det kanske inte är helt klart varifrån intäkterna till nästa lön ska komma. Jag tillhör dem som verkligen tror på att vara ledig på riktigt, att planera året så att semestern får vara just semester. Lita på att du har råd att ta semester, tro på att du inte behöver vara tillgänglig hela tiden för att kunna bli framgångsrik.

Jag brukar vara ledig på riktigt en stor del av sommaren. Fast just den här sommaren är det lite svårt. Jag har skrivit en bok som just nu formges och som kommer ut i september. Jag borde vara ledig men kan inte tänka på annat än typsnitt, marginaler, rubrikssättning, baksidestext och författarpresentation. För att inte tala om lanseringsmingel och pressutskick.

Mitt förra blogginlägg handlade om att ha en inspirerande miljö som passar för skapande. Just nu behöver jag en miljö som passar för semester. Så nu lämnar jag datorn och åker iväg till ett litet mysigt vandrarhem på skånska landsbygden. Där tänker jag och pojkvännen läsa böcker, spela spel, promenera och äta god mat.

Vilken miljö behöver du för att kunna vila från jobbet på allvar?

Förresten. När jag skriver det här blogginlägget är det söndag kväll. Det är schemalagt för att publiceras på onsdag morgon. Lite får man ju fuska när det är semester.

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)