Så fick jag jobb via sociala medier!

För två veckor sedan landade jag mitt andra jobb/uppdrag via sociala medier; jobbet som marknadsansvarig på start up företaget Prosocyal. Så här gjorde jag..

Jag har under en längre tid gjort det vare nätverkare ska göra; talat om vilka mina styrkor är, talat om vad det är jag söker (drömkund/drömlunch/drömjobb) jag har under tiden jag berättat detta för mina ambassadörer varit noga med att ge av det nätverk och kontakter jag kan till dem som finns i mitt nätverk, vare sig de är en nära kontakt, eller någon som flimrar förbi på twitter. Jag har gjort mig synlig och kontaktbar; först och främst i möten ansikte mot ansikte, men lika mycket, om inte mer, via facebook, via twitter, en öppen linkedIn-profil och jag bloggar om det som ligger mig nära om hjärtat. Detta sammantaget ger mig synlighet och trovärdighet i mitt nätverk. Jag har med andra ord först gjort mig synlig för att i nästa steg nå ett förtroende hos både de som möter mig såväl som i verkliga livet som via sociala mediakanalerna, till de som läser mina bloggposter. Detta förtroende har gjort mig köpbar i betydelsen att någon vill kontraktera/anställa mig, det vet vad de får!

I höstas kom det ut en ping (hänvisning till mig) på twitter från en god nätverkare som visste vem jag var personligt och yrkesmässigt och vad jag sökte för jobb/uppdrag. Hon hade i sin tur fått en förfrågan från sitt nätverk om någon som kunde undervisa i social medier och samtidigt coacha. Jag sökte och landade jobbet. Det jobbet jag landade för 2 veckor sedan kom sig av att jag ingick i Prosocyals grundarnas nätverk och vi hade setts lite då och då i olika jobb och sociala media-sammanhang. Vi hade några möten och eftersom jag inte var en främmande fågel för dem, och vem jag är och vad min kompetens är stämde överrens med jobbannonsen (som bara gick ut via sociala medier) så är jag numera anställd som marknadsansvarig.

Detta leder osökt in till vad som hänt med mitt företag Återkoppla. Jag har gjort en otroligt resa på de 1 ½ åren sen jag kom tillbaka från föräldraledigheten. Jag har på den tiden byggt vidare på min kompetens och funnit att jag har flera än jag trott. Jag har trovärdighet inom mina kompetenser nätverkande och sociala medier. Och som ett stor bonus har jag ett nätverk av fantastiska människor vars kunskaper, kompetenser och egenskaper jag inte skulle vilja leva utan. Ibland ter sig denna resa sig smått osannolik, men är fullt möjlig. Tro mig jag har gjort den! Jag är mycket glad och stolt över att att drivit företag och att fått chansen att testa det. Men när denna chansen kom så ställdes saker på sin spets om vad jag vill göra. Här får jag chansen att vara med och driva Prosocyal framåt och göra det tillsammmans med människor jag gillar och vars produkt jag gillar, så jag har valt att lägga ner Återkoppla. Däremot har jag kvar mitt bloggande hos Gottarbetsliv där jag varannan måndag bloggar om nätverkande och arbetsliv. Jag hoppas att du vill fortsätta läsa det jag har att säga i ämnet och ser fram emot en givande nätverkande vår med er alla!

Ha en härligt nätverkande vecka!

Ida Hedberg

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.