Semestertider

För spindeln i nätet gäller det att kolla upp saker och ting med sina kollegor inför sommaren och semesterveckorna.

Fyra kollegor som går på semester på olika tider. Och självklart jag själv, det får man inte glömma bort. Hur gör jag och mina kollegor för att inte missförstånd ska uppstå?

Framför allt gäller det att ha en öppen dialog i tid. På strategimötet i mars påminde chefen mig och Victoria om att börja tänka på semesterplanerna i sommar. Mot april började jag kolla med mina kollegor hur det såg ut för dem och slutligen om vi skulle stänga ner kontoret något i sommar. Många frågor och många svar, vilka är lätta att blanda hop. ”Jasså, var det du som skulle ha i juni?” eller ”Hade inte du talat om det för mig?”.

Min position innebär ytterligare frågor

Då jag är till för mina kollegor uppstår även frågan om jag ska göra något speciellt i sommar. Projekt, utskick, uppfräschning, research. Det kan vara i princip vad som helst. Förra sommaren kontrollerade jag varenda e-post som hade studsat i vårt register. Mot slutet fick jag kontrollera medlemmars inbetalda medlemsavgifter mot plusgirokontot.

I sommar verkar det inte vara några övergripande uppgifter åt mig. Mer än den löpande verksamheten och än så länge pågående kampanjen.

All star: Hjälpmedel!

För att inte blanda ihop, fråga 100 gånger eller glömma bort får jag ta till något av mina berömda hjälpmedel. Det som passar den här ”uppgiften” blir den traditionella listan. Vem, vad och när. Den listan läggs på vår centrala elektroniska server. Alla kan komma åt den och alla kan kika där under sommaren. ”Varför är Rebecca inte här en måndag kl 8? Just ja, hon har semester!”.

Du då – har du koll?

Har du koll på dina kollegor i sommar? Varför inte göra en lista så att ni kan sammanstråla över en fika – på jobbet eller på hemmaplan!