Töm ”ramminnet” inför semestern

Nu börjar de flesta av oss att titta framåt mot sommarens ledighet. Det är då vi börjar inse hur mycket vi ”måste” hinna färdigt innan dess och känner oss extra stressade. Här kommer därför en favorit i repris, som får dig att varva ner redan innan semestern börjat.

Skriv ner alla arbetsuppgifter som surrar i ditt huvud. På så sätt släpper din inre stress och du kan fokusera på vad som behöver göras. Prioritera uppgifterna genom att dela upp dem i vad som är viktigt och vad som är brådskande. Stryk uppgifterna på listan när de är färdiga. Hjälper dig att känna att du kommer framåt och uppmuntrar dig att jobba vidare på samma sätt. Fyll på med nya uppgifter varefter de dyker upp. Glöm inte att prioritera dem. Försök att boka in så lite som möjligt sista veckan. Använd den till att rensa upp, slutföra de sista uppgifterna och att dra ner på tempot.

Alla uppgifterna MÅSTE inte göras innan semestern. De som hamnat i kategorin inte viktig/brådskande och inte viktigt/inte brådskande kan flyttas över till ”Efter semestern” listan.

Dyker det upp jobbfunderingar även under semesternSkriv ner dem och för över dem till ”Efter semester”- listan när du är tillbaka på jobbet.

För dig som vill ha en rolig app att skriva ner dina uppgifter i kan jag rekommendera OneNote, Clear eller Evernote. Går att använda på iPhone och Android.

Ha en riktigt skön och avkopplande sommarledighet!!!

Reading a book at the beach

 

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)
2 Kommentarer
  1. Palle
    Palle says:

    Bra och väl genomtänkta tips för en lugnare semester.
    Tror att det skulle kunna passa bra i vardagen också – bra tillfälle att börja nu dock.

Kommentering är stängd.