Sveriges mäktigaste

Tidningen Veckan affärer har nyligen utsett Sveriges mäktigaste affärskvinna. Och ja, det har jag synpunkter på. Men icke desto mindre läste jag en intervju med denna intressanta kvinna, Azita Shariati, Sverigechef och VD på Sodexo AB.
Hon arbetar medvetet med mångfald och jämställdhet och säger ”Kompetensen sitter inte i hudfärgen, hårfärgen eller åldern, säger hon. Vi tittar internt i företaget. Vilka talanger har vi? På vilket sätt ska vi utveckla dem?”
Själv började hon som 16-åring och hade en klok chef som lät henne ta plats. ”Jag tror på olikheten. Män och kvinnor är olika, vi tänker olika och då behöver vi den här mixen. Bara för att få in alla perspektiv. Mångfald handlar om att hitta den bästa kompetensen. För att få ett bra team måste man titta bortom ålder, kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Det har man förstått inom lagsporten, det behöver företagen också göra”

Jag blir väldigt glad när jag läser om hennes strategier för att förbättra villkoren för att göra karriär och arbeta sig uppåt i företaget. Vad tänker du om hennes synsätt på mångfald och hur man ökar den på klokast sätt?
Om du vill läsa hela intervjun finns den här!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)