Vad får dig att vilja bli chef?

”Trodde du att erbjudande om barnpassning och städhjälp får fler kvinnor att tacka ja till chefsjobb? Fel. Det är villkoren i själva jobbet som avgör. Kvinnor som blir chefer vill ha en personlig utvecklingsplan, en coach, en mentor och stor möjlighet att jobba hemifrån.” Så inleder tidningen Chef en artikel som presenterar en undersökning om varför kvinnor (inte) vill bli chefer. Undersökningen genomfördes i Sverige sommaren 2013. Läs hela artikeln här.
Som du kan se kommer en hel del fördomar på skam, och det visar sig män och kvinnor frågar efter liknande saker för att acceptera ett chefsuppdrag.

Kanske skulle vi med anledning av det här sätta ner foten och konstatera att män och kvinnor inte är så väsensskilda i vad vi vill ha och behöver för att göra ett bra jobb? Sluta med fluff och förevändningar för det ena eller det andra?

Vad skulle få DIG, man, kvinna eller hen, att vilja vara chef?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara
 1. Cecilia Sahlström
  Cecilia Sahlström says:

  Ja du, det är en knepig fråga. Mina chefserfarenheter är ganska många, men ingen av dem innehåller en enda utvecklingsplan eller coach eller mentor…Säger nog en del!
  Men idag skulle jag absolut kräva det-
  I övrigt skulle jag vilja vara chef om jag fick tillräckligt med mandat och förtroende för att utföra mitt arbete så som jag finner att ledarskap bör utövas!
  En föreläsare sa en gång ”Vem fan vill vara chef?”…Ja, det kan man ju fråga sig. Det är oftast behäftat med mycket ansvar och lite utrymme att agera. Samtidigt, jag tycker att det är fantastiskt roligt att vara chef, eftersom jag älskar att leda och skapa förutsättningar för människor att bli sitt bästa jag!

Kommentering är stängd.