Våga drömma!

När man sätter ett otroligt och fullständigt fantastiskt mål kan man också uppnå otroliga resultat!
Tänk dig när någon i början av 1900-talet pratade om att flyga i luften. Ingen trodde att det kunde bli verklighet. Men flygplan byggdes i alla fall. Många bra affärsidéer började med drömmar som sedan förverkligats till fantastiska möjligheter.

Människor som vågar drömma är vana att se och tänka utanför ramarna. De håller sig inte bara till invanda rutiner, utan de omfamnar förändring, risker och de vågar gå utanför sin komfortzon.

Vågar du utmana dig själv genom att sätta ett mål som du egentligen tycker verkar helt omöjligt att uppnå? Ibland kan ett fantastisk mål göra att du vågar gå lite, lite längre och bli kreativ i din problemlösning för att uppnå det här drömmålet. Försök, så får du se!

Väl ett mål som från början känns som ett ”mission impossible”
Lista ett eller flera drömmål som du alltid har velat uppnå. Finn ett passionerat mål, ett mål som ger dig ett nytt perspektiv i livet och tänjer dina gränser lite grann. Se det som ett äventyr!

Basera ditt slutresultat på det du lär dig och åstadkommer, i stället för att uppnå ett ekonomiskt syfte
När du fokuserar på att uppnå ett stort drömmål behöver du söka nya vägar och lösningar. Det handlar egentligen om din utveckling, inte om pengar i första hand. Se det som en läroperiod. Nu har du chansen att förbättra, stärka, växa och förkovra dig. Tänk på detta sätt så blir det lättare för dig att koncentrera dig helt på att nå ditt mål. 

Ta små, små steg på vägen
Rom byggdes inte på en dag. Sten för sten lades på varandra för att bygga denna underbara stad. Du ska göra likadant! Planera och avsätt tid för att jobba med ditt mål. Håll dig till en utstakad plan. Skriv ner ditt mål och de frågor som dyker upp och som hjälper dig att nå målet till slut.

Håll reda på vad du lär dig och se aldrig tillbaka
Du kommer inte att nå ditt “mission impossible” i ett enda stort steg. Ibland kan det till och med kännas som om du går två steg fram och ett steg tillbaka. Men såp är det ibland! Häng inte upp dig på det. Lär dig av de misstag du gör och använd din fantasi för att lösa varje nytt problem som dyker upp. Utforska hur långt du själv kan gå och ha kul på vägen! Du kan peppa dig själv genom att säga: ”Jag vågar drömma och se mina drömmar bli verklighet. Jag har tagit chansen att försöka uppnå något som jag egentligen trodde var helt omöjligt från början. Nu är jag på väg mot mitt drömmål!”
www.jeanettegardner.se
Jeanette Gardner
Senaste inläggen av Jeanette Gardner (se alla)