Om Mc Donaldsteorin

Hur ofta tycker du att det är svårt att komma i gång, att sätta fart? Att faktiskt se till att det händer något och att det blir av?
Jag tycker ofta att det kan vara segt att komma igång med ett nytt projekt eller en ny arbetsuppgift, jag är rätt bra på att hitta en massa småsaker som bara måste fixas innan jag sätter igång.

Och bara det här med att bestämma vad man ska äta till lunch tillsammans med kollegorna. Det kan man ju börja fundera på redan vid morgonfikat för att kanske komma fram till sushi så småningom.
Så fick jag nys om Mc Donaldsteorin. Den går helt kort ut på att man ska börja med att häva ur sig ett medvetet dåligt eller ogenomtänkt förslag (Lunch på Mc Donalds?!) för att få igång kreativiteten i rummet eller i projektet.
Jag fick tips om teorin av en klok man, och hittade en site där människor som bygger saker, både bokstavligen och mer bildligt talat, delar med sig av sina erfarenheter. Här finns massor av klokskaper och en del galet också. Jag rekommenderar att du tar en titt på What I learned building….!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)