Är ditt arbetsteam landets bästa?

Är ditt arbetsteam ett vinnande team?

Känner du att ditt arbetsteam är precis så där bra som du vill att det ska vara? Jobbar ni tillsammans som grupp för att skapa ett gott arbete och en god arbetsmiljö för varandra?

Ibland undrar jag om det är en myt att de grupperna finns. Visst har jag stött på bra arbetsgrupper, men i rätt många finns det obearbetade konflikter, samarbetssvårigheter och haltande teamkänsla. Därför tycker jag att Prevents tävling är lite extra rolig. Nu kommer vi att få höra om goda exempel, tänker jag! Vinnare och finalister kommer att lyftas fram som just goda exempel. I vinstpotten ligger tårta, biocheckar och besök på spa med hela arbetsteamet. Och uppmärksamheten.

För vem?

De som kan delta i tävlingen är arbetsteam på 3-12 personer och företaget måste ha kollektivavtal. Tänk också på att se till att chefen vet om att ni är med i tävlingen och tycker det är OK.

För vad?

Ni bedöms utifrån vad ni gör tillsammans för att skapa en bra arbetsmiljö. De tittar på kriterier som:
– samarbete
– inflytande
– ledarskap
– teamkänsla

De lyfter även upp ’omtanke om varandra’ som ett kriterium.

Av vem?

De som står bakom tävlingen är Svenskt Näringsliv, LO och PTK, och de gör detta genom Prevent. en del av Europeiska Arbetsmiljöbyrån i Bilbaos kampanj för bättre och tryggare arbetsmiljöer.

Du hittar tävlingen på Prevents hemsida. Sista anmälningsdag den 15 november 2013.

Vad säger du? Delar du min uppfattning om att det finns många mindre bra arbetsgrupper? Har du goda exempel på lager?

20131010-110214.jpg
Bild från Prevent.

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)