Behåll semesterenergin längre I

waterwaves7

 

Redan glömt att det varit semester? Hur skulle det vara om du kunde behålla energin betydligt längre än så? Att hushålla på energin handlar mycket om vara latsmart och inte överutnyttja den. Att se till att den portioneras ut i lagom takt och att du tar dig tid att återhämta dig. Det finns en enkel metod du kan använda för att hushålla på energin i vardagen:

Mikropauser
Barn är sällan stressade, främst beroende på att de är här och nu i presens. Vi vuxna låter ofta hjärnan fundera över något som hänt eller som kommer att hända. Vi låter sällan vår hjärna bara vara och vila från allt vardags ”surr”. Genom att ge hjärnan tillåtelse att vila i stunden om så bara för några få minuter, ger du den en chans att återhämta sig.

Är du på jobbet? Res dig från din arbetsplats titta ut genom fönstret, sträck på dig eller gå och hämta dig något att dricka.

På väg hem med bil? Koncentrera dig på bilkörningen och inget annat. På väg hem kollektivt? Försök släppa alla jobbtankar och öva på att vara här och nu.

Hemma? Tillåt dig att ta en kortpaus innan du tar itu med kvällens uppgifter.

En extra bonus med mikropauser är att det inte är ovanligt att du under pausen ger hjärnan den tid den behöver för att vara kreativ och kanske hittar en ny vinkel eller lösning på det du funderar över. Skriv då ner det så att du har det tillhands, när det är dags att ta itu med problemet.

Lycka till!

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)