Blev det inte mer än så här?

I helgen kommer min före detta affärskompanjon och numera bästa bollplank och nära vän Anna Hagstedt och hälsar på. Jag ser fram emot långa samtal, god mat och promenader. Det brukar bli sena kvällar, det finns ju så mycket att prata om!

Mitt företag hade aldrig varit så framgångsrikt som det är idag om det inte vore för att jag och Anna startade det tillsammans. Anna är modig, ärlig, driven, professionell och väldigt smart. Tillsammans med min ofta galna kreativitet och tro på att allt är möjligt så var vi tillsammans de allra bästa föräldrar som ett litet företag kunde ha, under sina första stapplande år.

Så småningom upptäckte vi att vi var klara med att driva företag tillsammans. Det var dags för nästa steg: att pröva vingarna var för sig. Anna hade dessutom startat upp sin nya verksamhet som behövde få ta plats i hennes liv på allvar. Det var med vemod vi delade på aktiebolaget, men det var det enda rätta. Nu är vi istället varandras allra bästa bollplank och stöd.

Annas nya verksamhet handlar om att hjälpa människor att välja om, när de upptäcker att de är på fel plats i livet. Hon hjälper sina klienter att stanna upp och våga lyssna på den där inre rösten som de har slagit dövörat till så länge.

Det är klart att det är läskigt att stå mitt i en (åtminstone på ytan) framgångsrik karriär med ett alltmer tilltagande sug i magen, en känsla av att det du gör inte riktigt är rätt för dig. Blev det inte mer än så här, är det så här livet ska vara?

Då är det lättare att ignorera magkänslan och fortsätta i samma spår som tidigare. För dem som ändå tar mod till sig och bestämmer sig för att de vill någonting mer finns Anna där. Hon lyssnar, hjälper till att sortera tankarna och visar på möjliga vägar framåt.

Anna säger att en av nycklarna till att ta reda på vad du vill är att inte förutsätta att du måste lämna allt och söka nytt jobb, bara för att du väljer att lyssna på din inre röst. Börja med att bara lyssna. Det är svårt om huvudet är fullt av katastroftankar som ”men om jag lämnar mitt jobb blir jag ju fattig” eller ”vad ska föräldrarna/partnern/barnen/vännerna tycka”. Bestäm dig för att ge dig själv möjlighet att faktiskt ta reda på vad du verkligen vill. Först när du vet det så kan du fatta beslut om nästa steg.

Jag ser fram emot helgen. Då får jag kanske veta hur det går med boken som Anna håller på att skriva, tillsammans med en klient som gått igenom hennes program. Det blir spännande!

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)