Dåligt ledarskap gynnar entreprenörer?!

Kreativator, det företagskollektiv där jag har min arbetsplats pratar vi mycket kring entreprenörskap och företagande. Vi är alla egenföretagare och har startat våra respektive företag av ganska likartade anledningar. Och just frågan om vad som faktiskt fått oss att steget att bli våra egna är ganska intressant. Ibland får man höra att man är modig, och så är det kanske, gränsen mellan modig och galen är ju hårfin :-). En av kollegorna hittade en artikel i Harvard Business Reveiw där författaren hävdar att de flesta väljer att bli sina egna eftersom det finns så många dåliga chefer! Här hittar du artikeln.

Jag är inte lika övertygad som artikelförfattaren.  Vad tror du, är det erfarenheter av dåliga chefer och det faktum att man helt enkelt inte står ut på sin arbetsplats som gör att man väljer att starta eget?  Eller vad skulle få dig att ta det steget?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
1 svara
  1. Lars-Åke
    Lars-Åke says:

    Visst finns det många chefer som har dålig eller ingen ledarförmåga alls och som ’driver’ sina medarbetare ut att satsa på egen verksamhet. Speciellt om det inte finns bra utvecklingsmöjligheter i den organisation de jobbar i.
    I mitt fall var det en kombination av dåliga utvecklingsmöjligheter och Ko-Sing som drev på att jag startade egen konsultfirma. Lite hjälp hade jag av att några klienter ville anställa mig (rätt vanligt i konsultbranschen om man är ’normalbegåvad’) och det var då lätt att i princip bara fortsätta jobba med dom som egen företagare.
    Skillnaden blev uppenbar, inga chefer som lade sig i verksamheten och alla pengarna in på det egna kontot. Lite externa utgifter får man ta, revisor, reskostnader mm, men det är det värt!

Kommentering är stängd.