Framgång = pengar

 

Om du skulle sluta ögonen just nu och föreställa dig en person som har nått framgång, en framgångsrik person.

Försök skapa en bild för dig själv. Vad ser du framför dig?

 

 

Pengar

Har du funderat över hur ofta framgång kopplas ihop med just pengar? Jag har. Framgång likställs ofta med en stor inkomst och gärna en hög maktposition. Kändisskap kan funka också. Inte minst när jag möter företagare så finns den här tankekopplingen. Som nyföretagare tjänar man sällan några stora pengar, och när någon frågar hur det går kan det vara svårt att svara ”bra” när kontot på banken gapar. Känslan är att den som frågar egentligen undrar hur mycket du tjänar.

Jag menar att framgång inte är så ensidigt, utan att det handlar om så oändligt mycket mer. Inte minst om hur du betraktar dig själv och det du gör.

Om du tar och tittar på själva ordet framgång – vad står det för? Det är ett sammansatt ord; fram och gång. Alltså något som går framåt. Det säger inget om inkomst eller ställning, bara om en färdriktning. Det handlar om en känsla av att färdas framåt. En framgångsrik person borde alltså vara någon som är rik på känslan att färdas framåt.

Slut nu ögonen en gång till och föreställ dig en person som har nått framgång i din situation/ditt arbete. Vad ser du framför dig? Kanske är det samma bild som tidigare, kanske är det något annat du värderar när det kommer till dig själv.

Vad skulle få dig att uppleva fram-gång?

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)
1 svara
  1. Maria Kullberg
    Maria Kullberg says:

    Roligt att se hur många som hittar det här inlägget genom att googla på pengar. Om du har hittat hit på det sättet – vad är din tanke? Finns det ett likhetstecken mellan framgång och pengar?

Kommentering är stängd.