Gör du rätt saker?

görrätt

Projekt är det stora temat i mitt liv just nu. På jobbet leder jag en IT-miljö flytt samt utbildar Elingenjörer i projektmetodik, privat renoverar jag halva mitt hus.

Följande uttryck har dykt upp i bakhuvudet flera gånger den senaste tiden:
”Gör rätt saker. Gör saker rätt.”

Oavsett i vilken av de tre situationerna jag befinner mig i, så är det lätt att tappa fokus och springa på det som upplevs mest akut just nu. Men tar du dig tiden att pausa och fundera över vad är mest viktigt just nu är chansen stor att du fokuserar på det som är mest kritiskt. Det är också viktigt att när du väl bestämt vad du behöver prioritera att utföra uppgiften bra och leverera rätt kvalité. Då ökar produktiviteten och du får mer gjort.

Så ta dig tid att tänka till. Långsiktigt kommer du att tjäna mycket tid och energi.

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)