I sista minuten

Vad är det som gör att man skjuter vissa arbetsuppgifter framför sig till absolut sista minuten? Som gör att man sitter där kvällen eller natten innan det är dags att presentera eller leverera och försöker pressa fram något som är kvalitativt?

”Jag jobbar bäst under press” är det någon som säger, och det stämmer kanske. Men de flesta av oss blir nog mer stressade än högpresterande i det läget och känner knappast att vi har levererat toppkvalitet efter en sådan arbetsinsats.

Jag har ett sådant här uppdrag, det återkommer två gånger om året, jag vet i väldigt god tid innan när jag ska vara klar. Och ändå sitter jag där, oftast timmen innan det är dags, och försöker klämma ut mig en text.

Och det intressanta med det här uppdraget är att det är inte ens ett tråkigt sådant! Inte alls något jag drar mig för eller tycker är motigt. Tvärtom, det är ett roligt hedersuppdrag det handlar om.

Och ändå! Ändå kommer jag mig inte för att göra klart i god tid.

Varför är det så?

Kan man skylla på för mycket annat att göra? För många bollar i luften? Brist på inspiration? Motivation? Otillräcklig kompetens eller kunskap om området?

Ja, skylla på det kan man ju alltid, men stämmer det?

Varför kan jag inte förmå mig till att börja tidigare?

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)
3 Kommentarer
  1. Eva Jansén
    Eva Jansén says:

    Hindren med att komma igång med något är vanligtvis att du helst vill slippa uppgiften eller att den kräver mycket tankearbete innan den kan påbörjas. I ditt fall stämmer ju inte den första. Men kanske den andra? Behöver du tips? Läs gärna mitt blogg inlägg Mañana, mañana på http://forum.oglio.se/

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Camilla Ländin, Ett gott arbetsliv. Ett gott arbetsliv said: Bloggat:: I sista minuten http://gottarbetsliv.se/2010/11/22/i-sista-minuten/ […]

Kommentering är stängd.