När livet tar över

Vissa arbetar för att leva och andra lever för att arbeta. Oavsett så händer det ju ibland att livet utanför jobbet påverkar oss så starkt att det inverkar på vårt arbete.

Jag tycker det är bra att snabbt fundera på hur du vill agera på jobbet när du känner att livet utanför tar så mycket energi och tankeverksamhet att du inte kan arbeta på topp.
Prata med en kollega, chef eller ditt fackliga ombud. Jag tror det är bra om någon vet hur du mår och kan stötta dig i arbetet om det behövs, eller hjälpa till att prioritera.

Förhoppningsvis är det övergående och även om jobbet inte är allt, är det viktigt att inte riskera din anställning.

Ta hand om dig och ge din kollega ett leende extra eller klapp på axeln om hen verkar ha det tufft.

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)
4 Kommentarer
 1. Eva Jansén
  Eva Jansén says:

  Bra inlägg Andreas. Ibland snurrar ekorrhjulet alldeles för fort och man glömmer lätt att livet inte bara är jobb. Viktigt att veta att de flesta organisationer accepterar att livet kan ta över ibland.

  • Andreas Brömster
   Andreas Brömster says:

   Jag hoppas ju det, hör ganska många anställda vars arbetsgivare totalt saknar förståelse. Ofta upplever jag att det handlar om att inget vet något, och då kan det ju vara svårare att ha förståelse.

 2. Karin Holmåker
  Karin Holmåker says:

  Vilket fint inlägg. Jag är projektkoordinator för projektet ”Arbetsgivare för anhöriga” som bygger upp ett nätverk med arbetsgivare som arbetar för att deras medarbetare som även är anhöriga (stöttar, vårdar eller hjälper någon som de har relation till), ska må så bra som möjligt i arbetet. Det är bra när perspektivet lyfts upp från fackligt håll; Liv + arbete =arbetsliv. Gå gärna in på vår webbplats för att få reda på mer kring vårt projekt så hoppas jag att vi hörs av framöver.

Kommentering är stängd.