Resa genom Sverige

Det är dags att beställa tågbiljetter inför nästa utbildningsresa. SJ:s webbsida ligger nere, så jag tar paus och skriver ett blogginlägg så länge.

Förra veckan höll jag en tvådagars ledarskapsutbildning på en stiftsgård i Höör. Sedan tog jag tåget till Stockholm. Där höll jag ytterligare en ledarskapsutbildning, denna gång en dagslång workshop. Jag hann med en coachingsession också, med en klient som är ordförande i en rikstäckande ideell organisation och som jag coachar kring bland annat ledarskap och långsiktigt hållbart engagemang. Sedan reste jag hem till Växjö igen.

Min verksamhet som egenföretagare består nu för tiden av två delar. Den ena är platsberoende och samtidigt mycket mobil. Den andra kan utföras var som helst.

När jag utbildar eller föreläser så reser jag dit där uppdraget finns. För det mesta med tåg. Ofta har jag en kasse full med mina böcker med mig, jag använder den som deltagarmaterial på mina utbildningar. Den här gången var det två uppsättningar böcker, för två utbildningar, så kassen var ganska tung. Tur att jag valde att ge ut en sådan liten och smidig bok!

(A better option bag är den bästa kassen för samvetet och för böckerna. Kan bland annat beställas på www.litesmartare.se. Bilden är från T-centralen i Stockholm häromdagen.)

Den andra delen av min verksamhet är skrivandet. Jag håller så smått på att vänja mig vid tanken på att jag faktiskt är författare också, förutom coach och utbildare. Det är en skön balans mellan delarna, jag älskar att träffa alla engagerade och generösa människor i organisationerna som jag utbildar och samtidigt blir jag alldeles lycklig när jag vaknar på morgonen och har en alldeles fri skrivdag framför mig.

Min favoritplats på tåget från Växjö till Stockholm är plats nummer fyra i vagn ett eller två. Den brukar jag alltid boka, om den finns kvar.

Jag har också upptäckt att det gäller att passa på att jobba mellan Alvesta och Linköping. Däremellan är spåret nämligen ganska rakt. Sedan börjar kurvorna och då behöver jag titta ut genom fönstret för att inte må illa. Från Linköping till Stockholm är en podradio- och inspelade föreläsningssträcka. Eller också sover jag.

Hur reser du? Kan du jobba under resan? Vilken är din favoritplats?

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)