Bloggbok för diskussionens skull

Bloggbok av Lisbeth Rydén, EllErr konsult

Ladda ner, använd och sprid gärna :).

Varannan onsdag i tre år (med några få undantag) har jag skrivit ett inlägg om olika aspekter av organisering, ledning och arbetsmiljö. 80 inlägg har det blivit. 10 av dem har jag samlat i en liten bok som precis är klar och som du kan ladda ner här bredvid.

Tanken med bloggboken är att den ska kunna användas som underlag för diskussioner på arbetsplatsträffar, i ledningsgrupper, vid fikabordet eller i goda vänners sällskap.

Ambitionen är inte att peka på vad som är rätt eller fel, bra eller dåligt, utan att uppmärksamma ett antal ganska vanliga resonemang och ställningstaganden och vrida och vända lite på dem.

Det är inte förrän vi förstår att det finns flera sätt att se på en situation som vi kan ta ansvar för de perspektiv vi väljer att prioritera. Genom att diskutera olika aspekter av arbetslivet blir det kanske inte alltid enklare, men det gör det i alla fall möjligt att mer medvetet bidra till det arbetsliv man ser som mest önskvärt.

Så, den riktigt stora frågan som genomsyrar hela bloggboken är: Vilket arbetsliv vill du bidra till?

 

Följ mig på:

Lisbeth Rydén

Organisationskonsult / doktorand at EllErr Konsult
Jag driver ett eget företag, EllErr Konsult, där jag föreläser, utbildar och gör utredningar med inriktning på organisatorisk / psykosocial arbetsmiljö. Under 2010-2015 drev jag ett forskningsprojekt om organisatorisk arbetsmiljö vid Centrum för tillämpad arbetslivsforskning och utvärdering (CTA) vid Malmö högskola. Jag är på halvtid doktorand på Centrum för bank och finans (CEFIN) vid KTH, finansierad av Finansförbundet. Du kan läsa mer om mig och vad jag gör på: ellerr.se.
Följ mig på:
4 Kommentarer

Kommentering är stängd.