Boktips: Fearless speech

Det blir inga bloggar under sommaren men väl några boktips. Om man bortser från de enstaka deckare jag läser som avkoppling är det mesta jag läser facklitteratur. Även om mycket av det är riktigt bra är det svårt att rekommendera en avhandling om 300 sidor på engelska som sommarlitteratur…

I alla fall, jag tog en titt i min bokhylla och hittade några böcker som är möjliga att få tag på, är relativt lättlästa och som rör arbetslivets frågor. En är på danska, en på engelska och en på svenska.

Jag tänkte börja med den engelska: Fearless speech av Michel Foucault. Det är en liten bok om sanningssägande. Den har många bottnar och jag har haft glädje av den på lite olika sätt. Högaktuell med tanke på diskussionen om meddelarskydd, whistleblowers och andra som försöker säga något som är angeläget (sant) för dem. De första 14 sidorna, kapitlet: The Meaning of the Word, är värda hela boken och mer därtill .

Den kan vara lite svår att få tag på, men i skrivande stund hittade jag den på Bokbörsen (120 kr)  samt som en pdf från ett ställe jag hittade genom att googla på Fearless speech Michel Foucault pdf. Pdf:en var gratis.

Lisbeth Rydén
Följ mig på: