Skön sommarläsning.

Hoppas du har en bra sommar, oavsett om den innebär arbete eller semester. Många passer ju på att tjäna extra under sommaren då de flesta ändå har semester.

Har du möjlighet att vila lite så kommer här lite olika boktips. Och trots att mina kollegor tyckte jag skulle läsa deckare eller annan skönlitteratur tycker jag att en blandning i sommarläsningen är att föredra.

 

Camilla Ländin, före detta kollega, föreläsare och författare har skrivit Härskartekniker. När många skriver liknande böcker på fackspråk så får Camilla härskarteknikerna att bli förståeliga och vardagliga. Bra att ha för att fundera på ditt eget agerande och hur kollegor, vänner eller andra agerar runt omkring dig.

 

Niklas Hill, styrelseledamot med mig i RFSU-Stockholm, utbildare och föreläsare har varit med och skrivit flera böcker. Den senaste är Charlie, Mika och nalleföreningen, en barnbok om föreningsverksamhet. Han har även skrivit Medlemsmodellen – rekrytera, aktivera och behålla medlemmar, en bok om hur du kan utveckla din rekrytering till föreningen.

 

Naiti del Sante, tidigare kollega på TCO har skrivit Diskrimineringslagen och Bryt Tystnaden. Den sistnämnda är en utmärkt bok för att lyfta fram osunda beteenden på arbetsplatser och verktyg för att bemöta det. Många intressanta och personliga berättelser lyfts fram.

 

Elin Bengtsson, uppskattad projektledare på RFSU-Stockholm har skrivit debutboken Mellan vinter och himmel. Du får själv läsa vad den handlar om för jag har tyvärr ingen aning mer än att målgruppen är ungdomar och en av huvudpersonerna heter Andreas.

 

Karin Guldbrand, partner till en gammal kompis från universitetet har skrivit Klarspråk på nätet, ”Klarspråk på nätet är en praktisk handbok för dig som arbetar med copy, text och form för webb, surfplattor och mobiltelefoner.” Karin är även medförfattare till Företagets Skrivhandbok.

 

Frida Ohlsson Sandahl, extraordinär moderator, föreläsare, utbildare och inspiratör som har många strängar på sin lyra. Hon är medförfattare till Så att jag kan komma in, HBTQ-frågor i Frälsningsarmén.

 

 

Sen kan du aldrig gå fel med Elaine Eksvärd!

 

Önskar dig nu en trevlig juli så ses vi i augusti igen, förhoppningsvis lite mer utvilade.

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)