Delad glädje är dubbelglädje!

Jag har extremt svårt för missunnsamma människor. Människor som jämför mot andra utan att ha hela bilden klar för sig. Som ser livet som en tävlan och där de har en gnagande känsla av att de är förbigångna, och genom att se motmänniskans fasad tror sig veta vad som finns där bakom. Behöver jag säga att jag försöker att minimera sådana personer i mitt nätverk? De slukar energi, ger dålig magkänsla och gör det ibland svårt för deras omgivning att inse att deras sätt att se världen inte gör livet till en fest.

Så inför hösten, som för mig och många betyder en nystart efter sommaren, är det en chans att få vända blad och förbereda sig på vad som kan vänta runt hörnet. Att drömma är kul men att få drömma tillsammans med andra, då finns det ingen hejd vad som kan hända!

Vad har du för drömmar att uppfylla under hösten? Vad finns det för utvecklande/roligt/inspirerande att se fram emot och förbereda sig inför? Vad vill du se i backspegeln när du önskar dina kollegor god jul? Hur ska du uppnå detta? Själv eller med ditt nätverk? Vad vill, för dig, viktiga personer i ditt nätverk göra för upplyftande under hösten? Kan du stötta dem i det? Många gånger när jag frågar folk hur jag kan hjälpa dem, är det ofta med så litet som att få en bekräftelse på att de är på rätt spår i sin fundering, och behöver mig som en försäkran att ja, du har tänkt och känt detta och har helt rätt i att för att nå din dröm så behöver du göra detta. För nätverka, eller som det ofta handlar om att närverka, är att bry sig om vad människor i din närhet drömmer om att uppnå och genom att ge av din tid och kunskap så kommer dessa personer att hjälpa dig när du berättar din dröm. Så vad drömmer du om?

 

Ida Hedberg

Återkoppla.nu

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)
2 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Så vem är jag att bryta mot denna tradition? Mitt första inlägg för hösten handlande om att delad glädje är dubbelglädje, och hur sann är inte det! Att dela glädjen vare sig det är min eller någon annans från […]

  2. […] Så vem är jag att bryta mot denna tradition? Mitt första inlägg för hösten handlande om att delad glädje är dubbelglädje, och hur sann är inte det! Att dela glädjen vare sig det är min eller någon annans från […]

Kommentering är stängd.