En nackdel med den svenska offentligheten och tillgång till personuppgifter.

Vi är många som tar debatten om värderingar, att stå upp för mänskliga rättigheter, att vara feminist och rätten att vara dig själv oavsett t.ex. sexuell läggning. Vi tar också ställning mot främlingsfientlighet och intolerans, vi säger till när någon behandlas illa.

Förr eller senare kommer någon bli arg, någon invandrarfientlig antifeminist kommer tycka att vi är osvenska och dumma i huvudet. De är många och de är organiserade och de använder sig av offentliga uppgifter för att utsätta flera av mina vänner för hot och hat.

Häromdagen kom mitt namn upp på Avpixlat utifrån en diskussion om fackligt samarbete med Expo som fackförbundet Visions ordförande i Göteborg Marcus Gustavsson skrev om .”… kommer att erbjuda alla våra skyddsombud och huvudskyddsombud en utbildning i positiv antirasism. Det känns angeläget att utifrån Visions värdegrund bidra till det antirasistiska arbetet.”

Så, mitt namn på Avpixlat, då tänker jag att det kanske är läge att skydda en del av mina personuppgifter. Jag kontaktar Eniro.se och Hitta.se för att avregistrera mina uppgifter. Det går bra men jag testar ändå att googla mitt namn igen och den första träffen är på Ratsit.se, där finns namn, födelseuppgifter och en bild på huset jag bor i!
Enda chansen att få bort mina uppgifter därifrån är om Skatteverket beslutar om skyddade personuppgifter.

Jag ställs nu inför ett dilemma, som många före mig, vika mig något för att inte riskera att hot och hat riktas mot mig eller min familj eller ta debatten och de konsekvenser som kan komma i och med att mina uppgifter finns lättillgängligt via några enkla sökningar på nätet.

Stort tack till alla er som går längst fram och strider för mänskliga rättigheter och mot intolerans, jag hoppas jag har styrkan att göra gemensam sak!

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)
4 Kommentarer
 1. Sven Andersson
  Sven Andersson says:

  Hej Andreas!

  Vill först säga att det är för djävligt att du ens känner så och alla borde få säga sin åsikt!

  Det jag tycker är olyckligt är att du dels buntar ihop antifeminist och invandrarfientlig och dels inte fördömer våld och hot på en generell skala då det trots allt är likadant på båda sidor extremisterna menar jag da.

  Jag tycker många SD anhängare har väldigt ofräsha åsikter men jag debatterar gärna med dom och tycker det är farligt när man direkt eller indirekt får det till att ”alla SD” är på ett visst sätt och helt ok att gå på och tycker det vore bra om du inkluderar våld och hot mer generellt.

  Bra att du tar upp detta problem.

  • Andreas Brömster
   Andreas Brömster says:

   Sven,
   Min upplevelse har varit att jag fått ta emot onyanserad kritik då jag uttryckt mig i de aspekter jag nämner.

   Vänstersidan verkar inte brytt sig så i det här fallet kan jag inte anklaga dem för att skapa oro för mig.

   Nu är mitt fokus inte på hur de olika sidorna använder sig av hot eller våld utan mer en bakgrund för att problematisera öppenheten av personuppgifter.

   Och, jag har inte nämnt SD så jag kan inte direkt ha generaliserat den gruppen

Kommentering är stängd.