Härskartekniker, Camilla Ländin. Boktips!

Identifiera, hantera och förebygg härskartekniker på din arbetsplats!

Camilla Ländin HärskarteknikerOrganisationskonsulten, författaren och nätverkets vice ordförande Camilla Ländin har nyligen utkommit med boken Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga. Jag gillar hennes sätt att göra ämnet lättgripbart och avdramatiserat.

Härskartekniker är ett fenomen som dyker upp i stort sett överallt där människor samlas och ska samverka. Vi verkar ha ett behov av att sätta varandra på plats och inordna oss i hierarkier. Vi använder kroppsspråk, ord och uttryckssätt som visar vem vi tycker är eller ska vara underordnade oss själva. På en arbetsplats skapar det något som kan försvåra samarbete och god arbetsmiljö, varför det blir viktigt även ur verksamhetsutvecklingsperspektiv (långt ord :)).

Boken är lättläst och fångar läsaren med sin tydliga uppbyggnad, sina exempel och inte minst förslag på hur man kan hantera och förebygga de beteenden som tas upp i boken. Ett stort plus från mig för tänket kring förebyggande. Jag gillar också de konkreta förslagen på frågor att diskutera kring för att lyfta frågorna på sin egen arbetsplats. Det känns som en bok som mycket smidigt kan användas som underlag för utveckling av den egna arbetsgruppen.

Här kan du höra Camilla Ländin berätta lite kort om boken:

Om du vill veta mer hittar du det på Camilla Ländins hemsida Prima Utveckling.

Härskartekniker med Camilla Ländin i media

På Arbetslivets Dag 2014 bjöd Camilla Ländin på ett inspel som gav inblick i vad härskartekniker är,  och det genererade flera artiklar, bl a i Sydsvenskan, City och Sunt Liv.

Tidningen SuntLiv
Så känner du igen de nya härskarteknikerna

Tidningen City
2014-04-04 På sidan 8 hittar du artikeln Du som är så smart kan väl läsa det här

Sydsvenskan
Hon föreläser om hur negativa mönster bryts

Maria Kullberg
Följ mig
Senaste inläggen av Maria Kullberg (se alla)