”Löntagarna – bara ett fackförbund”

Vad är ett fackförbund som ”bara” är ett fackförbund? Detta nya förbund hävdar att de enbart ska fokusera på sina medlemmar och inte på krimskrams.

 

Jag vill gärna försöka lista ut vad det är de vill och hur de har planerat att nå ut med sina frågor utanför det egna rummet men tycker informationen är fegt knapphändig. Jag landar mest i frågor om vad ”krimskrams” kan anses vara i deras ögon, att arbeta internationellt, jämställdhet, fysisk arbetsmiljö?

 

De menar att de har en riktigt låg medlemsavgift för att de inte äger ”… ståtliga kontor i Stockholms innerstad.” Jag vet många med mig som skulle lämna kontoret idag om fastigheten skulle säljas för att få pengar till en eventuell strejkkassa. Och hur är tanken att kunna vara med på möten med andra centrala organisationer eller myndigheter i innerstaden om restiden äter upp arbetstiden?

 

Enligt mig är ett fackförbund en sammanslutning av anställda med liknande arbetsvillkor som med gemensam kraft vill förbättra sin arbetssituation genom t.ex. kollektivavtal, utbildningar, samverkansavtal eller liknande. Ingenting av löntagarnas hemsida indikerar att de är mer än en grupp som är missnöjda med höga avgifter och som avser att bli en missnöjesförening utan påverkansmöjligheter inom ramen för den svenska modellen.

Om de avser att organisera medicinska sekreterare, poliser, hamnarbetare, kassörer, rekryterare, IT-strateger, undersköterskor och chefer, utan kollektivavtal; hur kan de ens ses som ett seriöst alternativ?

Vem sitter i styrelsen och hur ser stadgarna ut? Att inte den informationen finns tillgänglig är skumt.

 

Jag upplever att jag har svårt att sortera intrycken och skulle som sagt gärna dissekera deras mål men upplever att de är så luddiga att de inte säger något som går att argumentera mot i dagsläget.

Andreas Brömster
Senaste inläggen av Andreas Brömster (se alla)
2 Kommentarer
 1. Maria Kullberg
  Maria Kullberg says:

  Har helt missat detta så jag var tvungen att googla. Den partipolitiska obundenheten verkar lite diffus, om man säger så…

  ”Du säger att Löntagarna är obundet, men ni använder SDs egna kanaler?
  – Det är självklart intressant för partiet att berätta om det här för medlemmarna. Det är ett fackförbund som inte kommer att behandla dem illa bara för att de röstar på oss. Men vi har inget annat gemensamt, inget tekniskt utöver att det finns sympatier.”

  Från http://www.dagensopinion.se/sverigedemokrat-startar-nytt-fackf%C3%B6rbund

Kommentering är stängd.