Tar stressen över ditt liv?

 

Så här i början på sommaren några veckor innan semestern, brukar tempot öka mer än vanligt. Då det är mycket du vill få undan på jobbet innan semestern och mycket kvälls och helgaktiviteter i samband med skol och föreningsavslutningar eller andra familjeaktiviteter.  Då är det extra viktigt att stanna upp då och då för att få en överblick på hur situationen ser ut. Här kommer några enkla tips du kan ta till. Vill du även ladda ner och skriva ut checklistan? Klicka här.

 Använd hjärnan rätt. Har du för mycket snurrande i huvudet? Frigör hjärnkapacitet genom att skriva ner alla ”kom- ihåg” tankar på en lista eller i din kalender. Fokusera på de uppgifter som behöver bearbetas
Prioritera rätt saker. Blir du överöst av nya arbetsuppgifter? Har du svårt att veta var du ska börja? Tänk igenom vilka som är dina huvud arbetsuppgifter och prioritera dem. Resten noterar du och planerar in tid för att gå igenom.
Kontinuerlig avstämning. Svårt att få överblick över situationen? Summera nuläget en gång om dagen helst innan du går hem. Gå igenom vad som hänt och planera för morgondagen. Gör samma sak för hela veckan på fredagen. Frigör hjärnkapacitet och du går snabbare ner i varv inför helgen.
Jobba i block. Svårt att få något ur händerna? Avsätt tid för arbetsuppgiften. Ju mer du kan fokusera på en uppgift, desto snabbare blir den utförd. Dyker det upp störningsmoment? Noterar dem och planerar in tid för att åtgärda dem.
Fyll på med energi. Har du extra mycket på gång? Hjärnan blir allt mindre effektiv, ju längre och snabbare du kör på. Ta 5 min och gå ifrån. Se till att du får en ordentlig lunch både tidsmässigt och näringsmässigt
Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)
1 svara

Kommentering är stängd.