Tidigt morgonmingel kräver kaffe!

Jag går på en hel del mingel och nätverksträffar och bland de mest givande tillhör Malmö stads frukostmöten; 0707am. Och precis som det heter så börjar det roliga kl. 0707 med frukost (kaffe och fralla) och mingel för att sen ha 3 st kortare föreläsningar från 3 olika företag kring ett gemensamt tema. Det senaste 0707 handlade om organisationer och förändringsarbete och som alltid på dessa morgonföredrag så höll talarna en hög klass.

För att göra det ännu roligare att gå upp tidigt för att mingla så kommer här några tips till arrangörerna;

*Berätta om hashtaggen som ni använder och varför ni har en. Ha gärna en flödesskärm där twitterflödet syns. Detta skapar en interaktivitet mellan föreläsare, arrangörer och deltagare och fler som får ”prata” än de inbjuda talarna.

*För de företag som inte har möjlighet att komma är det toppen att använda bambuser för att filma.

Nu har detta med att sitta under själva mingeldelen av frukostmötet prövats Uttrycket mingel innebär att gå runt och just det; mingla. Så snälla inga mer sittande bord

*Snåla inte på kaffet. Ha kaffetermosar överallt. Klockan är tidig och ska det bli någon fart på minglet på morgontrötta människor behövs det koffein and lots of it!

*För att verkligen skapa en mötesplats för näringslivet i Malmö så skulle det uppskattas av många om det fanns möjlighet att stanna en stund efteråt för att fortsätta med kontaktskapande och affärsmöten.

Och så några tips till oss som är deltagare;

*Ha ett mål med varför du går på minglet. Annars så kan du dricka kaffet hemma.

*Dina kollegor som du annars umgås med och känner är dem du inte ska mingla med på ett mingel. Det finns många andra kaffesugna att prata med.

*Kom i god tid så att du slipper stressa in och ta med dig den morgonstressande energin in i mingelt.

*Ha en lucka mellan minglet och nästa punkt i din kalender. Allt för att slippa stressa ifrån nyfunna kontakter.

*Var frikostig med visitkorten och glöm inte att återkoppla till dem vars visitkort du fått.

Bra! Då syns vi 2012 och nätverkar Malmö runt!

 

Ida Hedberg

Återkoppla.nu

 

Ida Hedberg
Senaste inläggen av Ida Hedberg (se alla)