Den limegröna boken

Av olika anledningar de senaste veckorna har jag blivit påmind om det liv jag levde för 6-7 år sedan. Då jobbade jag som IT-konsult med arbetstid på 50 – 60 tim. per vecka, restid på minst 2 tim. varje dag. Hade aldrig möjlighet att gå en kvällskurs eller umgås med släkt och vänner kontinuerligt och var alltid som en urvriden trasa när helgen kom. Det var då jag bestämde mig för att sätta lite mer färg på mitt liv och köpte en limegrön bok.

Det visste jag inte då, men boken var själva startskottet för en lång resa både yrkesmässigt och privat. Jag började med att skriva ned vad det var jag var missnöjd med och framförallt vad jag ville göra istället.  Därefter började jag leta efter verktyg (facklitteratur, utbildningar och mental träning) och personer (mentorer och samarbetspartner) som kunde hjälpa mig att nå mitt mål. Nu 7 år senare har jag uppfyllt de flesta av de punkter jag satte upp. Jag jobbar sällan övertid, har mindre restid, har möjlighet att gå en kvällskurs och träna kontinuerligt. Jag umgås mer frekvent med mina släktingar och vänner och är betydligt mer aktiv på helgerna. Framförallt har jag ett jobb som jag älskar då det kontinuerligt ger mig nya utmaningar och förfinar min kunskap.

Vad skulle hända dig om du skaffade dig en limegrön bok? Ta dig lite tid under sommaren och fundera på vad du vill göra av livet.

Ha en riktigt skön sommarledighet!


Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)