Ditt skrivbord avslöjar dig

Ta en minut och fundera över hur ditt skrivbord ser ut. Ofta speglar din omgivande miljö, hur du själv mår och agerar. Ett stökigt skrivbord kanske inte stör dig alls. Men det kan påverka dig i negativ riktning och få dig att känna dig förvirrad, stressad eller uppgiven. Genom att organisera din arbetsplats skapar du bättre förutsättningar för att få en mer rogivande arbetsmiljö och snabbare kunna utföra dina uppgifter. Några enkla tips:

Dela upp dina papper och dokument i fyra högar; det du använder varje dag, det du behöver någon gång i veckan, det du använder någon gång per månad eller mer sällan och det du inte använder alls längre.

  • Det du använder varje dag skall finnas lätt tillgängligt på eller nära skrivbordet. Spara det i brevkorgar, mappar, pärmar eller på en anslagstavla.
  • Det du använder någon gång i veckan. Kan du spara i pärmar eller mappar, så nära din sittplats som möjligt.
  • Det du använder mer sällan. Kan du spara i pärmar eller mappar och placera i närheten av din arbetsplats.
  • Det du inte använder alls. Delar du upp i två nya högar det som skall sparas och det som skall slängas. Arkivera det som skall sparas i arkiveringsboxar och bär bort dem för arkivering. Det som skall slängas arkiveras i rundaarkivet dvs. papperskorgen. ;-)

För att slippa att det blir nya pappershögar på skrivbordet. Samla så mycket information du kan i din dator och mobil.

Ae

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)
2 Kommentarer
  1. Camilla Ländin
    Camilla Ländin says:

    Jag sparar så lite papper som möjligt, endast avtal etc som kräver faktiska underskrifter. Tycker att det är mycket enklare att hålla digital ordning i dator och Dropbox tex. Man kan ju scanna in tex artiklar etc som man vill spara, för att slippa ha dem på papper.

Kommentering är stängd.