Hur skulle du sammanfatta 2014?

På söndag är det den första advent. Snart är det dags att avsluta det här året. Som vanligt gör jag det bland annat genom att resa bort några dagar med min sambo för att sammanfatta året som gått och planera inför nästa år. Vi är båda egenföretagare och det är roligt att kunna hjälpa varandra med att sätta mål och utvärdera. Dessutom är det en möjlighet att drömma om vilket slags 2015 vi vill ha tillsammans och hur våra företagsmål kan stödja våra drömmar.

Den här gången åker vi till Paris. Där har jag aldrig varit. Vi brukar inte resa så långt, de senaste åren har vi varit i Göteborg och Helsingborg. Men vi har båda haft en väldigt arbetsintensiv höst och det blir underbart att kunna kombinera planeringsresan med att komma bort några dagar och ta semester.

Några tankar om det här arbetsåret har jag redan formulerat för mig själv. 2014 var året då jag:

  • Arbetade halvtid på Folkuniversitetet med ett projekt kring forskningskommunikation, första halvan av året. Det var ett uppdrag som jag tackade ja till när jag flyttade från Stockholm till Växjö i maj 2013. Spännande och viktigt projekt, samtidigt som det kändes bra att låta mitt företag gå upp på heltid igen från och med sommaren. Det är ju det jag vill fylla min tid med.
  • Genomförde ett tjugotal olika uppdrag inom ledarskapsutveckling, grupputveckling, utbildningar och coaching, för sammanlagt arton olika ideella och/eller idéburna organisationer.
  • Sålde så många exemplar av min bok ”Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation” att alla kostnader i samband med bokutgivningen täcktes (inklusive formgivning, foto och tryck) och att boken därmed började gå med vinst.
  • Började experimentera med digitala tjänster och utvecklade e-kursen för ideella styrelser som lanseras i februari 2015.
  • Blev ännu mer säker på vad det är jag erbjuder, vilket mitt budskap är och vilken skillnad jag vill göra.

Jag ser fram emot att rita upp riktlinjerna för 2015. Jag vill fortsätta att genomföra uppdrag för politiska, ideella och idéburna organisationer av olika slag. Jag vill också stötta företagare som liksom jag drivs av en passion och som vill göra skillnad. Jag vill utbilda, coacha, skriva och utveckla digitala produkter. Jag skulle också vilja pröva att göra podradio.

Hur skulle du sammanfatta 2014? Och vad önskar du framöver?

Lisa Moraeus
Senaste inläggen av Lisa Moraeus (se alla)