Dags för bokslut

Brukar du göra bokslut när året börjar lida mot jul? Jag menar för din egen del, reflektera över framgångar och motgångar, både privat och på jobbet. Fundera över varför vissa saker har funkat bra och andra inte? Tiden rullar på så snabbt, och ofta tar jag mig inte tid i vardagen att stanna upp och fundera, utan jag mest kör på. Kanske hade saker sett annorlunda ut om jag tänkt efter före?
Jag tycker själv att bokslut är ett väldigt bra sätt att avsluta, och också att få ny energi till nästa år som just nu ligger lååååångt bortom ledigheterna. Har du dessutom en kollega eller en partner som du kan reflektera tillsammans med så är det väldigt givande. Bara ett enkelt samtal över en kopp kaffe, men med fokus på det egna bokslutet.
Fundera kring:

  • Vilka mål hade du för året som gått?
  • Hur tycker du att de har uppfyllts?
  • Vad är du mest nöjd med?
  • Vad kunde du gjort annorlunda?
  • Vad vill du uppnå 2013? Varför?

Unna dig tiden att göra ditt eget bokslut, och gör gärna noteringar som du sedan kan gå tillbaka till. Be din samtalspartner att lyssna och ställa frågor så att du själv får formulera dina tankar i ord, det brukar vara väldigt nyttigt.

 

Nu tänker jag göra mitt bokslut och sedan ta ledigt ett tag in i januari.
Jag önskar dig en God Jul och Ett Gott Nytt År 2013!

Camilla Ländin
Senaste inläggen av Camilla Ländin (se alla)