Lider du av ”Bråttom sjukan” II?

 

Multitasking

 

 

Det är många av oss som lider av vad hjärtspecialisterna Meyer Friedman och Ray Rosenman kallar ”Bråttom sjukan” (Hurry sickness). De skapade benämningen när de noterade att många av deras patienter led av konstant tidspress. I förra inlägget skrev jag om hur du kan agera för att förebygga att du hamnar som hjärtpatient. Här kommer fler verktyg. Vad som passar just dig beror på hur din situation ser ut. Testa dig fram för att se vad just du behöver.

  • Dra ner på tempot: Acceptera att både kroppen och hjärnan behöver återhämta sig då och då för att prestera på topp. Läs gärna hur i något av dessa inlägg:  Dynamisk tidsbalans för hela skillnaden  och Livskraftsbubblan spricker.
  • Koppla ned: Fundera över om du måste vara nåbar dygnet runt. Hur viktiga är de saker som kommer in efter kontorstid? Behöver du verkligen ha jour dygnet runt eller kan det vänta tills du är tillbaka?
  • Skaffa dig din egen support organisation: Skaffa dig ett bra team både på jobbet och privat som kan hjälpa dig med problemlösning och som du kan dela ansvaret med.
  • Var positiv: Genom att ha en positiv attityd är det lättare att hantera stress och hitta lösningar på de utmaningar som dyker upp längs vägen.

Önskar er alla en riktigt skön Midsommar!

(Fritt efter mindtools.com)

Eva Jansén
Senaste inläggen av Eva Jansén (se alla)